HB Vastgoed | Help

HB Software

Handmatige termijnregels

Over het algemeen zullen de termijnregels automatisch aangemaakt worden. Het kan echter noodzakelijk zijn om aanvullende bedragen te factureren zoals bijvoorbeeld kortingen op rente en dergelijke. Eventueel kan ook het gehele termijnschema handmatig worden opgezet.

Aanvullende termijnregels KA

 1. Voer in het tekstvak Zoeken de tekst Bouwnummer en open vervolgens het gewenste bouwnummer of Voer in het tekstvak Zoeken de tekst Projecten verkoop in en open het gewenste projectnummer. Open het gewenste bouwnummer vanuit de regels.
 2. Kies op het tabblad Termijnregels op de eerste lege regel in het veld Termijn Type de optie Overige En selecteer in het veld Grootboekrekening de rekening waarop de facturatie moet worden vastgelegd.
 3. Vul vervolgens de overige velden.
 4. Op het tabblad Financieel dient in het veld Aanvullend te factureren het totaal van de aanvullende termijnregels ingevuld te worden zodat Totaal koper incl btw weer gelijk is aan het totaal Te factureren incl btw
 5. De termijn kan gereedgemeld en gefactureerd worden

Handmatig termijnschema KA

 1. Indien het gehele termijnschema handmatige moet worden opgezet, dient op het tabblad Instellingen op de bouwnummerkaart een vinkje gezet te worden in het veld Termijnschema handmatig en het veld Renteberekening handmatig
 2. Het termijnschema kan nu volledig handmatig worden opgezet. Let hierbij wel op dat de juiste termijntypes gekozen worden.
Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  ©HB Software B.V.