HB Vastgoed | Help

HB Software

Correctieboeking maken en boeken

Met behulp van het memoriaal is het mogelijk om handmatige boekingen in het systeem vast te leggen almede correctie boekingen uit te voeren.

Er kunnen boekingen van het ene project worden overgeboekt naar het andere project. Let er dan wel op dat de btw-regimes van de projecten verschillend kunnen zijn. Het is dan ook verstandig om voor correctie boekingen op projecten een aparte batch (CORR) aan te maken waarbij een vinkje is gezet in het veld "BTW instellingen naar dagboekregels kopieren".

Een correctieboeking maken en boeken

  1. Voer in het tekstvak Zoeken Memoriaal in en kies vervolgens de gerelateerde koppeling.
  2. Kies memoriaal en vervolgens de batch CORR.
  3. Maak de correctie boeking.
  4. Is bij de correctie ook btw van toepassing, let dan vooral op de juistheid van de BTW velden. Het veld “bedrag” dient een bedrag incl. BTW te bevatten. De velden "BTW soort", "Productboekingsgroep", "Bedrijfsboekingsgroep", "BTW productboekingsgroep" en "BTW bedrijfsboekingsgroep" moeten gevuld zijn.
  5. Betreft de correctie een inkoopfactuur die  ook aan een verplichting/opdracht is gekoppeld kunnen in de velden "Opdrachtnr." en "Opdracht regelnr." meteen de koppeling met deze documenten gecorrigeerd worden.
  6.  Kies op het tabblad Acties in de groep Boeken de optie  Boeken om de correctie te boeken.
Inhoud
    Add a header to begin generating the table of contents

    ©HB Software B.V.